Składniki:
- ok 400g piersi z kurczaka
- mix sałat
- świeży brokuł
- średnia czerwona cebula
- 100 ml białego wina wytrawnego
- 200 ml śmietanki 30%
- 2 łyżki musztardy rosyjskiej
- majeranek
- czosnek granulowany
- pieprz
- jajko
Pierś z kurczaka grillujemy na patelni po 3 minuty z każdej strony. Brokuł gotujemy w osolonym wrzątku na all dente (3,5 minuty). Jajko również gotujemy na twardo. Cebulę kroimy w małe piórka i podsmażamy na patelni. Podlewamy winem i redukujemy do ok 1/4 objętości. Dolewamy śmietankę, dodajemy musztardę i na sam koniec przyprawy: czosnek granulowany, majeranek, pieprz.
Na sałatce układamy brokuł i pierś z kurczaka. Polewamy obficie sosem, dekorujemy jajkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz