Składniki:
- 1 opak. makaronu pappardelle
- ok 300g piersi z kurczaka
- ok 300g pieczarek
- śmietanka 18%
- oregano, świeża bazylia
- olej, masło
- pieprz, sól
Przygotowanie:
Pierś z kurczaka kroimy w dużą kostkę, pieczarki w plasterki. Na jednej patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy kurczaka. Na drugiej podsmażamy pieczarki na maśle. Po podsmażeniu całości, pieczarki przenosimy na patelnie z kurczakiem.
W międzyczasie gotujemy makaron: do lekko osolonej, wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy max 3 minuty. Po tym czasie przelewamy makaron zimną wodą i dodajemy do ciągle podgrzewanej patelni z kurczakiem i pieczarkami. Dodajemy śmietankę (ok. 3/4 opakowania) i redukujemy na małym ogniu. Całość solimy do smaku, dodajemy oregano, bazylię i pieprz,
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz